Hyppää sisältöön

Liput ja hinnat

Salon kaupungin joukkoliikenteessä, Paikussa, on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkalippujärjestelmä ja tasataksa, joten matkan hinta on sama kuljetun matkan pituudesta riippumatta. Paikku-liikenteessä voi matkustaa autosta tai itsepalvelukassasta ostettavalla kertalipulla, mobiililipulla tai Waltti-matkakortilla.

Maksutapana itsepalvelukassalla on pankkikortti. Waltti-mobiilisovelluksessa sekä Waltin verkkokaupassa maksutapana käy myös MobilePay. Linja-autoissa hyväksytään ainoastaan käteinen raha. Käteisellä maksamiseen on hyvä varata tasaraha.

Voit kuitenkin maksaa linja-autoissa aikuisen kertalipun (3,30€) myös pankki- ja luottokortin tai mobiililaitteen lähimaksulla. Tällöin näytät lähimaksullista maksuvälinettä linja-auton kortinlukijaan. Lähimaksutapa ei ole käytettävissä Diners Club ja American Express-korteilla. Maksutapa on henkilökohtainen. Jos haluat ostaa lipun myös toiselle henkilölle, käytä toista lähimaksuvälinettä tai muuta maksutapaa.

Kaikki lipputuotteet sisältävät 2 tunnin vaihtoajan, jonka kuluessa voit vaihtaa linjalta toiseen ilman lisäveloitusta. Vaihtoaika alkaa matkakortin ensimmäisestä leimauksesta, mobiililipun ja kertalipun kohdalla lipun ostohetkestä. Vaihto-oikeus sisältyy myös lähimaksulla maksettuihin matkoihin. Jos olet maksanut lähimaksulla, autoa vaihtaessa sinun tulee näyttää samaa maksukorttia lukijalaitteelle, jotta järjestelmä tunnistaa nousun vaihtomatkaksi.

Kaikki lippuhinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron (1.5.2023 alkaen 10%).

Lipputuotteet

Uusia Waltti-kortteja myydään joukkoliikenteen palvelupisteessä. Uusia matkakortteja voi myös tilata verkkokaupasta. Kortti toimitetaan postitse noin kahden (2) viikon kuluessa tilauksesta. Huomioithan, että verkkokaupasta voit ostaa kortin vain itsellesi tai alle 17-vuotiaalle huollettavallesi.

Matkakorttien lisälataus on mahdollista myös netissä Waltin verkkokaupassa. Huomioithan, että verkkokaupan kautta tehdyt ostot eivät suoraan näy matkakortilla, vaan osto siirtyy pääsääntöisesti kahden tunnin sisällä maksusta taustajärjestelmään, josta lataus aktivoituu kortille, kun matkakortti seuraavan kerran luetaan palvelupiste- tai ajoneuvolaitteella.

Verkkokauppaan pääset tästä

 

Hinnasto